En husbil är ett fordon och en bostad i ett. Det är perfekt både på sommarsemestern och som permanent boende. Eftersom boendet går på hjul kan du bo vart du vill i hela världen. Det låter väl inte helt fel?

Det finns många saker att tänka på innan man tar steget och köper en husbil. Att köpa en husbil liknar på många sätt att köpa en husvagn, fast i detta fall behöver man inte bara tänka på själva boendet utan man måste även se till att fordonet är helt fungerande. Eftersom det är just både en bil och en bostad är det viktigt att vara noggrann när man väljer husbil.

Det första tipset är att göra mycket research och hitta mycket information om husbilar. Att ha en förkunskap om husbilar är viktigt då det kan avgöra om du gör rätt eller fel val vid köpet. Ett bra tips är att fokusera på varumärken som är väl etablerade. Detta underlättar situationer när du behöver reservdelar. Ofta kan mindre kända husbilar ha lägre priser, men när det kommer till reservdelar är de i princip omöjliga att få tag på – vilket innebär att i slutändan är de större och mer kända varumärkena mer prisvärda och smidiga. Det går självklart att ta reda på var du hittar reservdelar till den husbil du vill köpa innan du köper den.

När det gäller själva modellen på husbilen som du vill köpa är det givetvis upp till dig själv och dina preferenser. Däremot finns det några små tips att tänka på. Det första tipset är att köpa en husbil som är lite mindre, detta gör att det både blir ett billigare pris och enklare att köra. Är du intresserad av en husbil som är både stabil och tyst bör du fokusera på husbilar som har dubbelgolv och bakhjulsdrift.